El-eftersyn

Sikkerhedsstyrrelsen

Hvis du vil tegne ejerskifteforsikring ved hushandel, er det ikke længere nok med en tilstandsrapport fra en byggesagkyndig. Fra 1. maj 2012 bliver det også obligatorisk at få foretaget et eleftersyn, når der tegnes denne type forsikring. Eleftersynet udføres efter en af sikkerhedsstyrelsen nøje gennemarbejdet procedure, med efterfølgende rapport og indberetning.

Det er frivilligt, om man som sælger vil tilslutte sig ordningen om eleftersyn ved hushandel. Et eleftersyn er dog påkrævet, hvis man vil fraskrive sig ansvaret for eventuelt ulovligt elarbejde i sit hus.

Fejl i elinstallationer er skyld i mange brande
De fleste af os tager for givet, at der er strøm i kontakten, når vi skal bruge det. Det er de færreste af os der tænker over, at elektricitet forårsager 3900 brande om året. Sikkerhedsstyrelsens statistikker fra 2009 viser, at cirka 40 % af brandene skyldes fejl i elinstallationerne.

Fejl ved elinstallationer kan i sagens natur være livsfarlige. I 2009 registrerede sikkerhedsstyrelsen 8 omkomne i dødsbrande forårsaget af el. To af dødsbrandene skyldes fejl ved elinstallationerne. Oveni skal man lægge alle de tilfælde, hvor folk får stød af større eller mindre karakter på grund af ulovlige og fejlende elinstallationer.